Consultaties gebeuren enkel op afspraak !
Zo kan er afhankelijk van het dier, en afhankelijk van de reden van consultatie de nodige tijd uitgetrokken worden. U en uw dier zitten niet onnodig lang te wachten in de wachtkamer, wat vaak veel stress met zich meebrengt voor het dier en uzelf. De dieren komen rustiger de spreekkamer binnen, wat de behandeling ook vaak ten goede komt.
Voor spoedgevallen wordt er natuurlijk altijd tijd vrijgemaakt! Gelieve indien mogelijk op voorhand even te bellen zodat de volgende afspraken eventueel iets later kunnen ingepland worden.

Ook huisbezoeken zijn mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de onderzoeksmogelijkheden op verplaatsing beperkter zijn dan op de praktijk zelf. Daarom is het steeds aan te raden om, indien mogelijk, met uw huisdier naar de praktijk te komen.

U kan in de praktijk terecht voor de meest courante operaties. Een aantal voorbeelden van operaties die kunnen uitgevoerd worden :

  • Sterilisatie van honden, katten en konijnen
  • Castratie van honden, katten en konijnen
  • Keizersnede
  • Verwijderen baarmoederonsteking (pyometra)
  • Tandheelkunde
  • Oogheelkunde
  • Hechten van allerlei wonden (bv. bijtwonden of traumawondes)
  • Verwijderen van vreemd voorwerpen in de buikholte
  • Verwijderen van tumoren of gezwellen
  • Operaties aan urogenitaalstelsel (bv. blaasoperaties)

Voor de meer gespecialiseerde operaties wordt u doorverwezen naar meer gespecialiseerde centra’s.

Het onder narcose brengen van de patiënten gebeurt zo veilig mogelijk aan de hand van aangepaste protocols en gebruik van gasanesthesie. In combinatie met aangepaste bewakingsapparatuur, worden de risico’s zo tijdens de operaties zo veel mogelijk beperkt.

Een goede tandverzorging is essentieel ! Ook bij onze huisdieren. Tandproblemen veroorzaken pijn die niet altijd op tijd wordt opgemerkt.

Om problemen te voorkomen is een goede preventie nodig. Meer bepaald door de tanden te poetsen (indien mogelijk), door aangepaste voeding om het tandplak te bestrijden en/of  door middel van tandverzorgende kauwstaven.
Maar naast preventie is een goede controle van de tanden van u huisdier ook heel belangrijk !

Daarom wordt tijdens de jaarlijkse controle van uw huisdier dan ook veel aandacht besteed aan de tanden. Er wordt gekeken naar aanwezigheid van tandplak, ontstekingen van het tandvlees, infecties of abcessen ter hoogte van de tanden… Onstekingen of infecties ter hoogte van de mond kunnen in bepaalde gevallen ook gaan uitbreiden naar andere delen van het lichaam (hart, lever, nieren) waardoor u dier heel erg ziek kan worden.

Controleer dus regelmatig de tanden van uw hond. Bij overmatig tandplak raden wij u aan de tanden te laten reinigen. Zo wordt het tandsteen en bijgevolg ook de bacteriën verwijderd.

Sinds 1 november 2017 moeten alle katten verplicht worden geidentificeerd (gechipt) en geregistreerd in de centrale databank CatID.

Alle honden moeten eveneens geidentificeerd zijn en geregistreerd in de centrale databank DogID.

Heeft u vragen over een bepaalde medicatie, weet u niet welke ontworming u best gebruikt of zoekt u een effectief middel tegen al die vervelende parasieten?  Aarzel niet om ons te contacteren . Wij geven u hierover graag advies !

De meeste medicatie is in voorraad in onze apotheek. Hebben wij het niet in stock? dan kunnen wij het ook voor u bestellen. De praktijk wordt meerdere keren per week geleverd aan nieuwe medicijnen. U kan ons hier best op voorhand voor bellen of mailen en dan zorgen wij ervoor dat we snel alles in huis hebben!

De praktijk beschikt vanaf nu ook over een eigen labo. Hiermee kan het bloed en urine van u hond of kat de dag zelf nog worden geanalyseerd. Voor meer gespecialiseerde testen wordt er ook nog steeds gewerkt met een externe labo.

Op de praktijk kunnen ook radiografieën en echografieën worden uitgevoerd. Hiervoor moet op voorhand telefonisch een afspraak worden gemaakt.